Rockard

Sant och sånt...Intressant eller ointressant...

Halvtid och Skelleftebrud....

Publicerad 2009-02-27 12:00:04 i Allmänt

"Tiden går fort" och "Världen är inte stor" är två bra citat att använda i dag. Nu har halva tiden här i Torrevieja gått och bortsett från senaste 7-8 dagarna har jag trivts som fisken i vattnet. Torrevieja är en bra stad och det var ju slumpen som gjorde att jag hamnade här och det ångrar jag inta. Visst kanske Alicante eller ngn av Costa de Sols städer vore bättre om man var 20 bast men det är man ju inte trotts allt. Att ena dagen kunna slagga på stranden nästa dag stoppa fötterna i Medelhavet och kommande dag gå på krogen, kan man egentligen begära mer?


Magen har inte riktigt gått till sig men det blir i alla fall bättre.


I Torsdag var jag på Mas Amigo, en svensk klubb där man kan låna böcker, filmer, fika och om man nu är intresserad så ordnar de golf tävlingar och resor i mängder. Där såg jag en brud som jag kände att jag sett förut, ni vet hur det känns. Man är säker på att man setts förut men man befinner sig ca 400 mil hemifrån så det är ju omöjligt. Efter att stått och tittat på varandra i ett par minuter frågade hon till slut om jag var från Skellefte. Det visade sig att hon utbildade sig inom "Turism". Hon har sin praktik här i Torre. Ingen dålig praktikplats!

Eftersom magen inte är så bra så har jag inte ngt speciellt att skriva om men jag tar det bara lugnt och sitter på olika ställen och fika och se på folk. Under senaste veckan har inte vädret varit det bästa om nu inte 14-17 plus grader är okej. Fan vad kräsen man känner sig när man vet hur kallt det är hemma. Fast idag ska man ju inte klaga, 22 grader och varmast i spanien igen. På söndag ska vädret visst vända så att det överstiger +20 och det är då som Ricke trivs som bäst.


"Tänk på ryggarna, låt någon annan skotta"

Lite bilder:
Cabo Cervera parken brevid min lgh.


Stranden i Silversolens ljus... eller ngt sånt... Snygg bild iaf


Stranden.


Bäsra läget, mitt på strndpromenaden med utsikt över medelhavet... Tyvärr stängt under vinter halvåret  :)



Nytt mobil nummer...

Publicerad 2009-02-24 18:23:39 i Allmänt

Fick idag nytt mobilnr,ring: 0034 693 72 75 60

Rickard Sodermark
Miramar X  0-5
031 88 Torrevieja
0034- 693 72 75 60


Torrevieja borjar att vakna...

Publicerad 2009-02-23 13:55:26 i Allmänt

Det marks att sommaren narmar sig. Livet i Torre har borjat att sa smatt vakna upp ur idèt. Mer och mer sma butiker oppnar och mer folk finns nu ute pa City. I gar sondag var det mellan 2-3 tusen personer pa stranden eller pa strandpromenaden och runt omkring pa det narmaste gatorna ut mot Medelhavet.

Om nga veckor har sakert komersen dragit igang annu mera.

Eftersom magen inte helt ar aterstald sa blir det mast att bara ga omkring och titta pa denna fina stad.

Tjo och tjim och inget kontaktlim!

Ha de!

(Kort kommer sa smaning om)



Sondag, sol och maraton...

Publicerad 2009-02-22 11:17:50 i Allmänt

I gar lordag blev jag tvungen att ga ut en vanda bara for att fa se lite folk. Vadret ar nu pa vag att bli lite battre efter att under ett tag varit riktigt daligt sett med Spanska ogon iaf.

I dag sondag har jag gatt in till City och pa vagen hit sa markte jag att det pagar ett maraton har i Torre och utanfor en av pubarna sag man ut att trivas... Nu hadde man anledning att dricka ol rean fore lunchen...

Pa tisdag har jag ett Spanskt mobilnummer som jag kommer att maila/sms:a till Er

Ha nu en lugn och skon sondag for i dag ska jag ga runt i La Mata och titta pa husen...

Tjipp

Fredag...

Publicerad 2009-02-20 12:52:32 i Allmänt

Jag orkade inte vara inne en dag till sa jag gick in till matknaden i Torre bara for att fa se lite folk. Kanner mig battre men raknar anda inte med att vara helt okej forran ons/tor nasa vecka.

Telia verkar inte vilja skicka koden till telefonen men det blev det sista jag har med dom att gora med har i Spanien. Till veckan kommer jag att ha ett spanskt mobilnr. Det blir billigare bade for mej och Er.

Att vara utan telefon kanns riktigt skumt... telefonen ar ett beroende inser man nu.

Jag har inte sa mycket mer att skriva just nu men jag mar helt klart battre och snart sa ar klckarna i taket igen!

Maginflamation i Spanien...

Publicerad 2009-02-17 19:31:47 i Allmänt

Jag har inte skrivit pa ett par dagar nu och det beror pa att jag legat i sangs. Natten mot Fredag vaknade jag upp och made daligt, i Mandags akte jag till Sjukhuset darman konstaterade en kraftig inflamation i hela magsacken sa nu ar jag liggande ett par dagar till men det gor inget for just nu ar det "vinter" vader har.

Att skriva om ngt sa trakigt som sjudom tanker jag inte gor sa darfor blir det inte sa mycket skrivet idag.

Under denna vecka har 2 i min narhet fyllt 40 och det ar trist att inte kunna deltaga pa fodelsedagarna men till Anki och Dick( fyller idag, Grattis!) sa onskar jag att ni har/hade bra fodelsedagar.

Min telefon gar just nu inte att ringa till och det beror pa att jag tanker skaffa mej ett spanskt nummer for ett Norskbaserade foretaget utsags 2008 till vinnare av ngt foretagspris har i Spanien efter att kunna sanka kostnaderna for kunderna med upp mot 66%. De ni! Men da har de ju inga direktorer, vd:ar eller andra bossar med skyhoga loner heller. Problemet just nu ar att Telia verkar inte skicka upplasningskoden till mej. Har jag inte fatt den fore Lordag sa betalar jag 140 skr for att fa den upplast har nere. Att ladda min mobil just nu ar som att kasta bort pengarna eftersom Telia har dalt kosnader som tillkommer.

Om nga dagar ar jag pa benen sa da ska jag borja att skriva igen. Ha det till dess!

Tjing

Sommar i februari...

Publicerad 2009-02-12 12:35:54 i Allmänt

I dag har jag samma finna vader som i gar. I skuggan stog en termometer jag passerade pa bara 18, men da ligger luften pa yttligare nga grader kanns det som. Nu borjar det vara varmt bade pa kvallen och morgonen... sa nu fattas bara varmen under natten.

Torrevieja ar en stad som har det jag onskar av en stad. Jag ar en storstads person med behov av vatten. Jag gillar att bara kunna satta mej pa ett fik och titta pa folk samtidigt som jag vill ha mojlighet till att satta mej ensammen vid vattnet och bara soft,  Att ga genom Skelleftea City tar under 5 minuter, jag har fortfarande inte hunnit ga alla gatorna som raknas in i Citybilden.

Det stora felet med Torre ar annars Lokal Bussarna, helt vardelost system! I gar fick jag infallet att jag tankte aka till Murchia men nar det hadde gatt 45 minuter utan att nagon lokalbuss kommit och tagit mej in till "autobus" (langfards) stationen hadde lusten forsvunnit. Man far aldrig lita pa att en buss kommer. De har ngn form av ringlinie pa bussarna och i bland verkar det som om den buss som startat senare hinner i kapp den foregaende bussen. Har kor man bara runt och runt... Det kanske ar jag som ar knapp men systemet verkar krangligt och det saknas ofta skyltar har.

Basta dagen...

Publicerad 2009-02-11 14:59:42 i Allmänt

I dag steg jag upp 8.30 och vid 9.45 borjade jag ga mot marknaden i La Mata, da var det inte sa varmt men 90 minuter senare borjade Torre att koka... Vet inte exakt vad termometern star pa men det ar mot 30 grader och full solsken. Alla har i Torre har vaknat upp och nu under Siestan har vinet och olet flodat i sadana mangder att man borjar undra hur det blir pa jobbet nar det gar tillbak till det. Folk glider omkring med leenden som skiner som solen.

Jag har en takterass!!! 2 dagen jag var har gick jag upp for att kolla pa takterassen, jag trodde det var ett skamt. 6 kvm ytta och bara solinslapp fran ett hall. Men efter att jag i Tisdags gatt uppe pa en hojd och sett ett likvardingt hus uppifran beslutade jag mej for att kolla de dorrar som jag trodde gick till elskap och sant men simsalabim... bakom en dorr fanns takterassen sa nu har jag sol dyngnet runt aven om lgh:ten inte har det.


Solen ar min gud!

Neandertalare och 1:a perioden over...

Publicerad 2009-02-10 12:08:06 i Allmänt

I fredag var ju in pa kopcentret Habaneras, ett riktigt finns stalle med manga affarer. Darfor tankte jag ta nga bilder fran detta fina bygge... det skulle jag inte ha gjort. Efter 3:e bilden stog plotsligt en "neandertalare" framfor mej och sa en enda mening " no foto"... Vaktar javulen fran helvetet stog framfor mej med en bitter min!  Why? undrade jag men Neander kunde sjalvklart bara en mening" no foto, no foto, no foto" Nar jag undrade varfor man fick bade dricka och roka dar inne men inte fota den fina bygnaden sa fick jag bara ett svar... Gissa? Med ett snett leende stoppade jag ner mobilen och gick, da markte jag att bara 5 meter fran mej stog en annan, en "Lill Hitler". I mandags var jag ater pa Habaneras... Da sag jag honom... Neander... Jag vet att jag inte alltid ar snall och hornen vaxte upp ur pannan pa mej nar jag sag honom. 2-3 meter fran honom slet jag upp mobilen... men till Neanders forfaran stoppade jag in horsel proppen och slog pa musiken men efter detta lilla "illona" tilltag gick Neander och en ny kolega vi kan kalla honom for "Fritz Rainfuhrer" efter som han paminde om Var kara stadsminister Fredrik Rainfuhrer, efter mej i 30 minuter... Jag maste ha blivit deras stora idol eller ngt sant!!! Nasta gang ska jag prova lagga ut en snus pa golvet framfor Neander for att se vad som hander, for rokarna gor ju sa!

No, Jag ska inte provosera honom ngt mer men man undrar varfor alla vaktare ar lika hjarndoda i hela varlden? Vakterna pa "Swedenrock Festival" bord under vinter halv aret aka runt varlden och utbilda folk i "folkvett". Neandertalare kunde pa ett vanligt satt ha bett mej att inte fota men efterson det inte fans ngn skylt som talade om att man tydligen i Spanien ar ensamma i hela varlden om att ha kommit pa att man kan satta tak ovanfor ett flertal affarer...

Nu har jag varit har nere i 1/3 av tiden och har trivs jag... Att bara kunna satta sig ner pa en sten ute i medelhavet och kopla av ar ngt jag kommer att sakna nar jag kommer hem till Sverige.


Hej Hopp Gummisnopp...


Vardagslivet ar har...

Publicerad 2009-02-08 14:25:09 i Allmänt

Vadret under den sista veckan har inte varit sa bra sa nar jag i fredags gick till Scandinaviska Centret svor jag ett tag men nar jag sag pa Tvn dar hur vadret var i Sverige sa borjade jag undr hur fort det tar for hjarnan att stalla om sig. Inte skulle jag ha klagat pa vadret om jag varit hemma. Nu "kraver" man sol alltid... Sa dum man kan bli!

Det spanska vardagslivet har under dessa dagar infallet sig hos mej. Nu behover man inte alltid ha ngt pa gang. Nu kan man bara ga omkring och vara... Inte behova hitta pa ngt.

Min kusin Jenny och en kompis till henne kommer att komma ner till Torre i slutet av mars sa om det finns ngn annan som tanker komma sa ar stora rummet nu upptagen fran 26/3.

Jag vet inte vad jag ska skriva men jag gillar lugnet som jag hittat har i Spanien och om jag bara haft internet och svensk tv skulle allt ha varit helt perfekt, nu kan jag bara kalla det for perfekt!

Till Jorre:
Kan du ladda hem nga ljudbocker till mej? Ngn deckare typ... Mina ljudfiler borjar ta slut.

Eller alla som har ngn ljudbok skicka den till mej om ni kan... Da skulle Ni verkligen gora mig glad!

Soliga halsningar fran den Spanska solkusten!

4 och en halv timmes promenad...

Publicerad 2009-02-05 15:49:50 i Allmänt

I gar bestamde jag mej for att ga fran ett ytter omrade, La Mata till 2 andra ytter omraden men efter ca 3,5 timmar gav jag upp. Da hadde jag ett ytteromrade kvar. Nu nar jag skriver detta har jag ca 30 min hem men behovde en paus sa da passade jag pa att skriva lite har.

De omrade jag var till i dag var ett spanskt stalle med skolor och "spanska" saker. Anda fanns dar svenska flaggor pa husen och ska man kopa billiga bostader sa sak man kopa utanfor "turist" stallerna men da tar det oxa 45 min att ga in till stan.

I Dag passerade jag de riktiga salt lagrerna och nu snackar vi berg. 25 meter breda, 50-60 meter langa och ca 15-20 meter hoga.

Igar var forsta dagen som jag aktivt solade. Jag tog en filt och kudde och la mej pa playa del Cura i drygt 30 minuter, mer vagade jag inte ligga for da riskerade jag att bli sald som en tomat pa marknaden i morgon!


Tjipp tjillevipp!

Salt, Alicante och brudar...

Publicerad 2009-02-03 18:46:53 i Allmänt

Efter att det varit dåligt väder under 3-4 dagar var det idag ganska bra, +21 och sol i ibland. Då passade jag på att åka till grannstaden Alicante (5mil). Från bussen kunde man se dessa saltsjöar som alla pratat om och det var mäktigt. Man kunde se salthögar som var 10-15 meter långa och typ 5-7 meter höga, helt otroligt.

Alicante är en storstad med en mentalitet som Stockholm, stress och fart. Efter att varit i lugna Torrevieja känd man skilnaden direkt. Jag gick gator upp och ner. I Alicante finns allt och man är ganska billig på elektronik. Såg en Eriksson telefon för typ 1800skr och hemma skulle den iaf kosta 2500-3000 skr. Men man ska vara försiktig med att köpa just telefoner här nere för alla funkar tydligen inte hemma i skandinavien. Jag kommer att åka tillbak till Alicante då ska jag ha en karta med mej för jag räknade fel på antal gator och höll inte på att hitta tillbak till busstationen.

Tyvärr är inte snabbtågen utbygda hit till Torrevieja eller Alicante så jag har fått ändra mina planer lite och att åka färja ut till Mallorca blir för dyrt då jag skulle måsta övernatta där.

Under bussresan märkte jag att jag missbedömt Torre, på kartan har inte ytterområderna sett så stora och intressanta ut men nu när man passerade med bussen insåg jag att dessa områden är gigantiska och har stora köpcentrum så jag kommer aldrig att under dessa 3 månader hinna se hela Torre.

Alicante var en bra stad och det var där alla brudar/kvinnor finns. Här i Torre bor det så många utläningar och de är ju inte här just nu så det är ungefär lika många på "stan" som man har en vanlig dag i Umeä...Typ... I Alicante bor det mäst riktiga spanjorer vilket innebär att där har man samma antal som stockholm när det gäller antal personer som är ute under dagarna. Det innebär att där finns både skolungdom och mammalediga mammor. Vilket gör att där är det 50/50 män och kvinnor. Här i Torre verkar det vara typ 70/30. Många manliga företagare är här på affärer, dvs det spelar golf och solar och då verkar man välja Torre istället för Alicante. Därför är det mer kvinnor i Alicante... eller så är det där därför att jag är här...

Även om Alicante var bra så kändes det ändå skönt när bussen gled in på stationen här... Torre känns ändå som mitt "hem". Inget slår att gå på strandpromenaden utmed sandstränderna som räcker kanske 2-3 mil. Att bara sätta sig ner på Del Cura, antingen på ngn resturang eller bara rakt ner på sandstranden är ändå det bästa...

Murcia nästa....

Ha de bra! (Mer bilder kommer men då måste jag ha typ 2 timmar då jag kan sitta uppkoplad)

Lika som bär?

Publicerad 2009-02-01 11:56:53 i Allmänt

Fick två frågor och den ena var ju inte så svår att svara på. Ja, jag har 2 bröder. Den andra vet jag inte vad jag ska svara på, är vi lika? Skulle inte tro det men ni får ju själv avgöra...

     
Östen Södermark               Anders Södermark        Rickard Södermark

Så är vi lika?

Om

Min profilbild

Rockard

En kille som gillar Hårdrock. Framförallt 70 & 80-tals band som Deep Purple, Uriah Heep, Black Sabbath och Iron Maiden men även Glamrock som Kiss och Crashdiet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela