Rockard

Sant och sånt...Intressant eller ointressant...

Söndag och sämsta vädret pa hela min tid här...

Publicerad 2009-03-29 19:05:49 i Allmänt

Kusin Jenny och hennes kompis Johanna befinner sig har nu och dom har startat bra, varit ute hela natterna. Fast idag skulle man verkligen kunna sova bort hela dagen. Det öser ner och blaser varsta vindarna... Sa efter att vi nu har ätit och skrivit lite pa datan sa kommer vi nog att sla pa varmefläckten, se pa ngn film och bara slappa.

Hoppas att det ar battre i morgon... typ 25grader och sol....eller ngt sant!!!

Hejhopp
Förlåt fans...

Publicerad 2009-03-25 12:36:48 i Allmänt

Måste väl börja med att be alla mina miljoner bloggfans om ursäkt för att jag inte skriver så ofta nu för tiden, men nu när vädret är så bra vill man ju inte sitta inomhus medans solen lyser där ute.

I morgon torsdag kommer Kusin Jenny ner och hälsar på.

Det är nu bara 20 dagar kvar av min vistelse här nere och jag hoppas att jag har möjligheten att åka ner igen för Torrevieja är en bra och lugn stad under vinter tiden och förvandlas till ett turist paradis under sommaren. Man märker att turiserna har börjat komma och för några dagar sedan såg jag en blondin som fick mej att sätta mig ner på en trappa vid stranden och bara njuta av utsikten :)

Vilka är snyggast då? Spanjorskor eller Svenskor?... Svar: Rysskor....
Så var den delen avklarad.

Jag har stält in min Madrid resa, den jag tänkte åka med träffade en Norska och blev kär.... Så fånigt :)
Men det var väl rätt tur faktiskt, jag har spräckt min budjet eftersom det är ganska dyrt att vara här nere. Men det är det värt! Synd att jag bara blir röd och inte brun men jag hoppas ändå ha lite färg när jag kommer hem men man måste kanske ligga ner på stranden för att bli brun och jag klarar inte av att bara ligga ner, jag får myror i hela kroppen. Jag måste röra på mig och då kanske man inte blir så brun heller, men hellre bra minnen av något man sett än lite brunfärg och sand i kalsongerna.


Ha det bra, för det har jag!

Bra väder i en hel vecka nu.

Publicerad 2009-03-18 12:36:33 i Allmänt

Under en hel vecka har nu vädret varit bra och längtan hem är helt bortblåst dock ej längtan efter vänner och familj. Har läst i aftonbladet (34,50 skr) att folk hemma har börjat få vår känslor hur det blir för mej vet jag inte. Jag har ju haft "vår" sen jag kom ner hit i Januari och nu borjar jag få "sommar" här. Sen kommer man hem i april och får se snö och uppleva det som i sverige kallas för vår, min lilla hjärna kommer ju att få tuppjuck. Höst, kort vinter, vår, sommar, vår och sommar igen. Om jag beter mej mer förvirrat än vanligt när jag kommer hem och hamnar i den Svenska sommaren kan det beror på att min stackars hjärna inte vet hur den ska bete sig.

Nu är det 8-9 dagar tills jag får besök och får börja snacka svenska mer än vanligt och Svenska är ett skönt språk. Engelska har gått över förväntan och en engelsman sa till mej att jag pratade överaskande bra engelska, han trodde inte vi snömän kunde prata så bra som vi faktiskt gör. Den enda gång då engelska varit jobbig är faktiskt när man pratar med just Engelsmän. Då får man av ngn anledning hybris och det låser sig. Annars finns engelska där i bakgrunden och om man bara inte stressar upp sig så hittar man ord som gör att man blir förstådd.

Nu är det runt 27-28 dagar kvar här och jag är klyven, halv mej vill inte åka hem andra halvan vill träffa mina vänner och hela jag längtar efter en jätte tallrik med mammas stuvade makaroner och äkta falukorv... Inget går upp mot äkta Svensk husmans kost.

Till Jenny:
Ta med sängkläder och något att sova i för det är fortfarande kallt om nätterna och jag har bara en värmefläkt. Sen vill jag ha en liten hyra av Er, jag vill att ni köper med Er 4st dosor med Granit potsionssnus (Den blåa). Hoppas ni kan göra det. Sen vill jag veta när erat flyg kommer till Alicante och hur ni tänkt ta er hit ut, om ni tar taxi eller buss och om ni vill att jag möter upp er eller om ni klarar er själva

Tjo Tjim hobbylim... Ha de!

Sol, sol och sol... och Inlinehockey

Publicerad 2009-03-15 17:28:42 i Allmänt

Nu har jag gatt i shorts i en vecka. Under jan/feb sa undrade man ibland hur man hade hamnat i ett land dar langkalsonger behovdes utan att det fanns sno pa backen. Nu borjar vadret vara normal sett ur spansk synvinkel... Nu ar det 4 veckor kvar och jag hoppas vadret ar sa har nu resten av tiden... Just nu vill jag inte hem och om ngn rakar ha en dryg mille over sa kan jag garna ta dom :)

Inline hockey var en positiv overaskning fram till slagsmalet i slutet utbrot... I mitt slutreferat fran spanien resan, som jag kommer att skriva nar jag kommit hem till Sverige ar en av sakerna jag kommer att ta upp just "manligheten". Idag fick jag se en hog spelare och publik som tog steget tillbak till stenaldern... Sa javla patetiskt... Att man i 2000-talets varld inte kommit langre i utvecklingen ar patetiskt.

Om 12 dagar kommer kusinen Jenny fran sthlm (s-talje) ner och jag hoppas att jag kan bjuda henne och hennes polare pa en massa sol

Nu ser jag fram mot mer SOL!
 
Hej hopp!

Shortsen vinner over langkalsongerna...

Publicerad 2009-03-14 15:41:10 i Allmänt

Under Jan och feb hade jag oftare langkalsonger an shorts... nu har shortsen tagit ledningen! Idag ar annu en dag med runt 20 grader och sol. Man undrar ju varfor man inte kan stanna ett tag till. Spanien ar ett dyrt land och trotts att man forsoker spara in lite pengar sa sprutar det bara ut, man maste vara rik for att kunna bo och lyxa till det har nere. Vaderleken har gjort att badstranderna nu borjats att fyllas upp. Det ar markligt nar man skriver att trakigaste dagarna i veckan ar fredag och lordag... Det ar mer folk i rorelse under veckan.

Har inget mer for i dag annat an att i morgon sondag blir det hockey... Ha de bra i snon!


Hemlangtan forsvann med solen...

Publicerad 2009-03-13 15:10:04 i Allmänt

Efter 3 veckor med bristfalligt vader har nu solen kommit och med den forsvann hemlangtan. Hela veckan har det varit mellan 19-26 grader och sol. Nu borjar aven varmen fran medelhavet komma. Fortfarande ar det lite kallt efter 18 och under natterna men annars kanner man nu att man ar i Spanien. Om varmen far halla i sig over helgen sa ar temperaturnen snart i det normala. Forra veckan fick jag en slang av hemlangtan men nu ar den borta. Det ar nu bara drygt 30 dagar kvar for mej har i Spanien och jag borjar undra varfor jag maste aka hem.

Under de senaste dagarna har jag spelat hus/lagenhets spekulant, det enda sattet att fa se hur husen ser ut invandigt och i gar var jag och tittade pa en ren dromlagenhet. Takterassen var rena paradiset, hela lagenheten var under bar. Men det intressanta var priset. I Spanien kan olika maklare ha samma hus till salu och enligt den ena som salde denna lagenhet skulle priset ligga pa 99.500 E medans den andra skulle ha 83.000 E, skilnaden ar ju markant och man undrar ju hur detta funkar. Jag skulle ju vilja ha det billigare priset men gora affaren med den skandinaviska maklaren som da tar mycket mer i pris for lgh. Spanien ar ett skumt land och det ar tur att man inte verkligen skulle handla for da skulle man bli forvirrad.

Om det nu skulle finnas ngn brud/kvinna som vill bli min sambo har i Spanien sa har jag bara 2 krav, 500.000skr och en bra dammsugare....

Tjing pa Er!

Hogsommar

Publicerad 2009-03-08 11:34:05 i Allmänt

Nu ar det underbart i Spanien. Shortsvader och ngt som i Sverige skulle ha kallats hogsommarvader. 21 grader och sol. Nu borjar aven vindarna fran medelhavet varma. Just nu trivs jag riktigt bra.

Varfor kor alla omkring pa 250kk motocycklar??? Jag har hort att det beror pa forsakringarna men att 3 av 4 ar 250 kubikare ar ju minst sagt skumt. Min ar ju 650 och det kanns ju redan att man onskat att man haft starkare motor speciellt for att vaga kora om. Nu nar vadre ar sa har varm vore det underbart att ha en eu mopped eller en MC men det blir for dyrt att hyra.

Historien med min granne Mr Smith ser ut att sluta lyckligt. Igar eftermiddags hittades han av en engelsk pubagare och sen akte det engelska paret och hamtade honom. Jag fick offra hockey matchen igar for att se till att han var inne i lagenheten och i morse kom hans syster hit sa nu ar han i trygga hander. Men for mej kommer jag aldrig att glomma att man skulle ha betalt for att skicka ut en ambulans... Helt javla sjukt.

Nu blir det ut och spanna musklerna, dra in magen och ut och strand ragga

TjippTjilevipp


Nu kommer sommaren...

Publicerad 2009-03-07 13:18:04 i Allmänt

I dag marker man skilnaden pa vadret och det ar nu man forstar Solens Spanien, i dag ar det 24 grader och sol. Enligt folk som ar boende har sa vander det nu... Men ni som tror att ni ska fa se mej brun tar nog fel, foljande ar mitt farg chema... Vit, rod, sonder brand, gra och vit igen... En gammal van skapade ett bra ordsprak som jag nu ger Er... "En vit man ska vara Vit" Jag lever efter detta

Ikvall blir det Ishockey... ja ni laste ratt... Har i Torre spelas idag en match mellan Torre och ett annat lag har fran solkusten... Det lar ju inte vara AIK men det ar iaf inhemska spelare och inte inkopta hockeyfjantar... Dom har spelar med hjartat for sin klubb och stad... och inte for lonecheken som AIKarna... Sa nu har jag retat gallfeber pa hela Skelleftea, kul. Men maste bara saga grattis till forsta segern i kvarten, det var riktigt bra jobbat men att inte hallen var fullsatt ar ju nastan en skam... Sa kom igen Skellefteabor stod laget aven om det ar ihopkopt!!!

Min granne Mr John Allan Smith har inte setts till sedan fredag eftermiddag och nu ar hans syster pa vag hit. Efter att det engelska paret tagit sig in i Allans lagenhet kommer nu systernatt bestamma om han ska Polisanmalans som forsvunnen. Gor hon vad hon maste sa kommer jag val att fa tillbringa lite tid i ett forhor. Spansk polis ar en av varldens hardaste. Hoppas att ngn har lyckats tillkalla ambulans och att han redan vardas pa sjukhus.


"Sämsta Spanska vintern på 10 år"

Publicerad 2009-03-06 12:56:56 i Allmänt

Det är nu ett tag sedan jag skrev ngt här det beror inte på att inget hänt men snarare att den svenska censuren slagit till och att det inte funnits tid till att skriva.

Jag kommer att börja och avsluta med att skriva om min stackars granne och om hur verklighetens Sverige kommer att bli om Fredrik Rainfuhrer får försätta att bygga upp med sitt fantasi land. När Ambulans kostar och medmänsnklighet inte längre existerar, att jag inte sovit nästan något på 2 nätter är en annan sak. Empati och medmänsklighet finns tydligen inte här i Spanien... Jag återkommer med mera senare!

Nu börjar vi med vädret. Under 3 veckor har det verkligen sugit!!! I dag är det soligt men det blåser som fan. Jag hörde 2 Norrmän som sa att detta är det sämsta vädret som varit i Spanien under de sista 10 åren. Alla längtar nu efter värmen.

I början av veckan undrade jag hur jag skulle göra för att få se lite av "landsbyggden" utanför städerna utan att behöva klä mej i grönakläder och gummistövlar. Jag är en stadsmäniska! Jag tittade på tidtabellen över långfärds bussarna och hittade en håla långt bort. Efter att försäkrat mej att det gick en buss tillbak till Torre så satte jag mej på bussen likt en resenär på ngn turistbuss typ "till vänster har vi..." och till höger... har vi nackspärr" Med fötterna väl vilade i sandalerna satt jag där i en skön buss och kunde se hela landsbyggden... Busschaffören flinade när jag steg på samma buss en timme senare... Konstigt  :)

Ett annat samtal som jag hörde mellan två engelsmän måste jag oxå återge.
Så alla kvinnor kan sluta läsa nu!
Tänker de 2 i sällskapsresan fast i modärnare kläder. Kl är 12-13 och på bordet står 6-8 glas...
- Hur hamnade du här?
-Det var ett misstag
-Vadå misstag?
-Jag tog fel flyg!
10 sek tysnad uppstår
-Vadå? Skulle till London och hamnade i Alicante?
-Nä, Det stog en kvinna vid en incheckning och jag följde med henne hit ner. Hon blev min fru!
-Ööö, Va? Fru?
10 sek tysnad
-Kallar du det misstag?
-Ja, det var min ex fru!
-ÅH FAN, Hon! Ja då förstår jag! Skål på dej!

All cola jag hade i munnen höll på att spruta ut. Man måste nog se herrarna för att se helheten av det roliga men ett sådant intelegent samtal kan man inte ha utan alkohol.

Nu tillbak till min granne.. Och tråkigheterna.
För ett par veckor sedan kom en Engelsman hit ner och flyttade in i sin systers lägenhet som är dörr i dörr med min.
Han var trevlig och snäll och förde inte alls något oljud. Allt var således bra fram till natten mot torsdag... då hände det.
Vid 3 tiden bankade det på min dörr och i Spanien kl 3 öppnar man INTE dörren. När jag förstog att det var min granne så öppnade jag mitt gallerförseda fönster för att höra om han behövde hjälp. Han sa då att han höll på att bli rånad och han började prata om "kittens" kattungar. Han sa att han ringt polis men efter en timme till så tittade jag ut igen. Då hadde de 4-5 männen plötsligt blivit 15 och de gömde sig överallt. Då förstog jag att han hamnat i ngn form av Psykos. Han ser saker som inte finns och så länge det handlar om kattungar gör det ju kanske inte så mycket men den dag då katter blir till demoner eller annat då blir det ju inte roligt. Hans syster förstår inte alvaret som de engelsktalande paret försöker få henne att förstå. Hon har inte tid att komma ner under helgen utan kommer på måndag... Då är det nog försent. Det är helg nu och när någon som inte har för avsikt att hjälpa märker mannens tillstånd så är han rånad på allt och man hoppas det stannar där. Det märkliga är myndigheternas attityd mot det engelsktalande parets försök att få hjälp. Intresset finns bara för att se om mannen har en försäkring. Må FAN ta de Spanska myndigheterna!!!

Det är denna typ av land som Fredrik RainFuhrer och hans jävla moderater vill se byggas upp... Hur fan halva Sveriges invånare kan vilja ha det så att pengar och privata försäkringar  är viktigare än medmänsklighet och empati... Va fan tror Ni?... Ä det händer inte mej... Tror Ni att denna Engelsman hade tänkt åka hit och få en Psykisk kolaps och börja jaga osynliga saker, kattungar och annat???

Nä jag hoppas att alla moderater fattar vilket skit samhälle deras politik medför och Fredrik RainFhurer får gärna ta regeringens flyg och sova här hos mej...

Nästa gång blir det roligare det lovar jag... Ha de!


 

Om

Min profilbild

Rockard

En kille som gillar Hårdrock. Framförallt 70 & 80-tals band som Deep Purple, Uriah Heep, Black Sabbath och Iron Maiden men även Glamrock som Kiss och Crashdiet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela